Verschil tussen Jehovah’s Getuigen en christendom

Verschil tussen Jehovah’s Getuigen en christendom. Men vraagt mij wel eens om heel kort aan te geven wat in de leer van de organisatie van de Jehovah’s Getuigen (JG), het Wachttorengenootschap (WTG), hét onderscheidende verschil is, in vergelijking met het christendom. Dat is wat mij betreft:

 1. Het WTG leert dat de Here Jezus Christus NIET de ware God is. 
 2. Bij de Jehovah’s Getuigen is Jehovah de onzienlijke God, de Vader, de Schepper. 
 3. Jezus Christus is bij de JG het eerste schepsel (in “biologische” zin) van Jehovah en “via” hem zijn alle “andere” dingen gemaakt. (Kolossenzen 1 : 16-18 in de Nieuwe Wereldvertaling – NWT).
 4. Jezus Christus is bij de JG niet dé Allerhoogste God, maar is “een god”. (Johannes 1 : 1, 18 in de NWT).

De naam Jehovah

Op hun eigen website (wol.jw.org) laat men zien dat men er echt niks van begrijpt en verklaart men het volgende:

Door de naam „Jehovah” te gebruiken, kunnen wij duidelijk aangeven wie er wordt bedoeld. Hij is „één Jehovah”. Hij is niet Jezus Christus, want Jezus is Gods loyale Zoon, „het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van heel de schepping”.

Jehova Getuigen ontkennen dat Christus God is

Kortom, het verschil tussen Jehovah’s Getuigen en christendom in één zin:

Jehovah’s Getuigen ontkennen de Godheid van de Here Jezus Christus

Daarmee maken zij de Naam van de Here Jezus Christus, de Opgestane, niet tot de Hoogste Naam en dat is nu juist wel dat het Nieuwe Testament van de Bijbel ons voortdurend leert. De apostel Petrus zegt in Handelingen 4 : 12: “Er is geen andere naam…”

De “eigen bijbel” van de Jehovah’s Getuigen

Het wachttorengenootschap doet er vervolgens alles aan om de ontkenning dat Christus de Ware God is in stand te houden en te “verklaren”.

Daarvoor past men schaamteloos en in ruime mate het Woord van God aan. Zo heeft men een “eigen bijbel” tot stand gebracht.

De Bijbel van het christendom is niet dezelfde als de Nieuwe Wereldvertaling van de Jehovah’s Getuigen. Studie uit alleen deze vertaling is zinloos.

De lectuur – en de vele foute leerstellingen – van de Jehovah’s Getuigen zijn gebaseerd op hoofdzakelijk deze “eigen bijbel”. 

Onderzoek of het waarheid of leugen is

Het WTG en de Jehovah’s Getuigen presenteren wat zij leren als “dé waarheid”. God werkt volgens het WTG alléén maar via deze organisatie. Maar wie het onderzoekt aan de hand van de Bijbel ziet uiteindelijk eenvoudig dat het voornamelijk leugen is.

De eigen leugenleer is bedoeld om nieuwe leden te werven en deze aan de organisatie-regels gebonden volgelingen daarna vooral binnen de organisatie te houden.

Deze website geeft heel veel informatie die behulpzaam is bij het onderzoek naar de leer en de praktijken van de Jehovah’s Getuigen, die hen dwingend opgelegd worden door het wachttorengenootschap, waarvan zich het hoofdkantoor in de USA bevindt. Bijvoorbeeld over Jehovah en Jezus.

Ruime ervaring

Persoonlijk contact via e-mail, beeldverbinding of telefoon is eveneens mogelijk. Maak gebruik van de ruime ervaringen als lid van deze organisatie en van de gedegen Bijbelstudie (als wedergeboren kinderen Gods) in de afgelopen meer dan 27 jaar.

Tot slot: Pas op voor de organisatie van Jehovah’s Getuigen!


Verschil tussen Jehovah’s Getuigen en christendom

verschil tussen Jehovah’s Getuigen en christendom

5 Reacties

 1. thomasworms1959@gmail.com 03/05/2023
 2. co 30/12/2022
  • Frits van Pelt 05/01/2023
 3. Peter 16/11/2022
  • Frits van Pelt 30/12/2022

Geef een reactie

Translate »