Tegenwoordig is het heel wat eenvoudiger om informatie te vinden tegen de organisatie van Jehova Getuigen, onder aanvoering van het wachttorengenootschap. Er is in de afgelopen 20 jaar heel veel werk verricht door tal van personen en organisaties bij het ontmaskeren van het wachttorengenootschap als organisatie die veel schade toebrengt aan individuen, gezinnen, families en vriendengroepen. En niet alleen dat, maar ook de leerstellingen van de Jehova Getuigen zijn op veel plaatsen “onder handen genomen”. Ze kunnen de toets der kritiek op geen enkele manier doorstaan.

Ook op andere websites wordt, in beeld, geluid en tekst, goed duidelijk gemaakt dat het niet de waarheid is waar een Jehova Getuige zich in bevindt! Neem het niet alleen van mij aan, maar onderzoek alle dingen heel goed. Dit is overigens geheel in overeenstemming met wat het WTG zelf zegt, alleen is het wel vervelend dat ze daar in de praktijk toch weer een andere invulling aan geven. Het WTG bedoelt hiermee dat u alleen de WTG-lectuur mag onderzoeken, in ieder geval niet de lectuur – of websites – die iets anders leren dan het WTG of die kritisch zijn op de Jehova Getuigen en hun leer. Trek u daar niets van aan, maar wel wat de Schrift zegt in Handelingen 17 : 11:

En dezen waren edeler, dan die te Thessalonica waren, als die het woord ontvingen met alle toegenegenheid, onderzoekende dagelijks de Schriften, of deze dingen alzo waren.

Let op: hier staat “onderzoekende de Schriften” en daarmee worden niet de publicaties van het wachttorengenootschap bedoeld, maar de Bijbel, het Woord Gods. Toch zal het – om los te komen van de organisatie – nodig zijn om de leerstellingen, waarbij het WTG de bijbel aanhaalt, te onderzoeken of “deze dingen alzo zijn”.

Word bevrijd van het juk der slavernij dat het WTG oplegt

Profiteer van al dat werk wat geleverd is – en nog gedaan zal worden – en word bevrijd van het juk der slavernij dat het WTG oplegt aan haar volgelingen. Of …, zorg dat je niet in deze organisatie terechtkomt. Om het met de woorden van Paulus (Galaten 5 : 1) te zeggen:

Staat dan in de vrijheid, met welke ons Christus vrijgemaakt heeft, en wordt niet wederom met het juk der dienstbaarheid bevangen.

Ervaringen van ex-Jehova Getuigen

Ervaring van ex Jehova Getuige Frances Peters

Ervaringen van ex Jehovah Getuige Ezra Swolfs (eigenaar website jehovahs-getuigen.nl)


Andere websites

Website In de waarheid

Wikipedia

jehovah.startkabel.nl

Nederlandstalig forum

http://avjg.info

Marc Verhoeven (België)

https://pineut.wordpress.com/tag/het-wachttoren-en-tractaat-genootschap-van-de-jehovah-getuigen

http://www.freedom4all.net

http://4uall.org/wp/jehovas-getuigen

http://www.bijbelengeloof.com

http://jwsurvey.org

http://www.soundwitness.org/jw/index.htm

http://www.jwfacts.com

http://www.watchthetower.net

http://avoidjw.org/

http://ajwrb.org/ (met name over bloed)

https://wtsarchive.com

http://www.aciweb.nl

https://www.theintimate.net/for-jehovah-witnesses (door Erwin van Bavel, géén (ex-) Jehovah Getuige, Nederlands en Engels).

http://jwlies.com (gemaakt door een mensen die geen ex-Jehovah Getuige zijn)

http://www.watchtowerexamination.com (veel video’s; gemaakt door niet-JG)

Ad1914.com

https://jwanswers.com


Blogs en artikelen van niet-Jehovah’s Getuigen

jacquelinegoossens.wordpress.com/2016/02/20/exodus-uit-brooklyn

http://www.mainstudies.nl/jehovas-getuigen-bijbelstudie (Inhoudelijke argumentatie t.a.v. de leer van Jehovah’s Getuigen van dhr. K. Middelbeek)


Video

Youtube kanaal TheScrewedGeneration

Youtube kanaal T. Buiter (veel videomateriaal over tal van onderwerpen)

Youtube documentaire met Eli-jan van Wijnbergen.


Lectuur

Boekje “Liefdevol tegengeluid” van Stichting Evangelische Tractaat Zending


Bloed weigeren

Verbod op bloedtransfusie bij de Jehova’s Getuigen


Andere websites