Rolex en Jehova Getuigen

Wat hebben een Rolex en Jehova Getuigen (JG) met elkaar te maken? De onderstaande humor video via Youtube koppelt ze in ieder geval aan elkaar in de video “Would Jesus wear a Rolex on JW Broadcasting?”

Het wachttorengenootschap (WTG) zet vol in op moderne communicatiemiddelen. Eerst moest men niks hebben van internet, maar nu wordt het omarmd. Kosten noch moeite worden gespaard om van hun website een succes te maken. Begrijpelijk want de aandacht voor hun uitgaven op papier neemt drastisch af.

Bedankt voor de goede website Jehova Getuigen!

Bedankt voor de goede website Jehova Getuigen! Het maakt het werk voor degenen die de praktijken en leringen van deze volledig aardse organisatie, waar God geen enkele bemoeienis mee heeft, een stuk eenvoudiger. Wel jammer dat het oude materiaal niet in hun bibliotheek op internet staat. Dat zou nog mooier zijn, dus bij deze de vraag om al het materiaal van de afgelopen 120 jaar op de Jehovah’s Getuigen website te zetten. Het kost wat, maar dan is het WTG ook volledig en kan iedereen eerlijk bekijken wat er in al die jaren aan “geestelijk voedsel terechtertijd” uitgedeeld is aan de volgelingen.

Rolex en Jehova Getuigen

Het enorm gelikte plaatje – typisch Amerikaanse marketing – dat het WTG consequent blijft produceren, valt natuurlijk op. Zeker als daar een rijkdom in wordt getoond, die niet past bij een organisatie die overal “klein geld” probeert op te halen bij de eigen volgelingen en anderen. Het motto is “vele kleintjes maken ook een grote” of zoiets. Slim is het dus niet om de luxe van het hoofdkantoor te showen tijdens hun videopresentaties. Vroeg of laat keert zich dat tegen het WTG en de Jehova Getuigen.

Narcisme van Besturend Lichaam

Dat de top van het WTG, het Besturend Lichaam zich zonodig op de video moet laten zien, is niets anders dan een vorm van narcisme en werkt juist tegen hen. Presenteren is een vak, het hoort bij mensen die dit van nature goed kunnen. Deze mensen kunnen dat niet en daardoor gaat hun boodschap (gelukkig maar, dat dan weer wel) ten onder.

Bekijk deze goed gemaakte Youtube video (2.59 minuten) en oordeel zelf. Het is aan de ene kant triest, maar op deze website staat het toch onder de rubriek “humor”.


Rolex en Jehova Getuigen

5 Reacties

  1. Iden Ritwan 03/04/2018
  2. dragon 19/01/2018
  3. GeenSlaaf 02/01/2017
    • Wachttorenkijker 02/01/2017

Geef een reactie

Translate »