TV-film Uitgesloten

UnknownDe psychologische dwang, de strubbeling in het ongewone leven van een jeugdige Jehova Getuige (JG) en de vernedering van uitgesloten worden en zijn, worden uitstekend weergegeven in deze geloofwaardige film van 1 uur en 20 minuten. De TV-film Uitgesloten levert aan Jehovah’s Getuigen een herkenbaar en geloofwaardig verhaal.

De TV-film Uitgesloten gaat terug naar het begin van de jaren ’80. Toen zat ik zelf nog volop in de organisatie van Jehovah’s Getuigen. In 1981 kwam er een Wachttoren die de regels rond uitsluiting flink aanscherpte. Wij hadden zelf uitgesloten familieleden en hebben helaas voor een groot deel meegedaan aan die strengere regels. Niet van harte; we hebben er altijd moeite mee gehad en het ook niet 100% uitgevoerd.

Jonathan wordt uitgesloten

Het lijkt er in de film op of het speelt in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De hoofdrolspeler Jonathan Stork mag niet roken, niet vrijen en zondags niet werken. Dan moet hij met de Wachttoren en Ontwaakt langs de deur. Voor een 17-jarige jongen is dat niet bepaald de gedroomde zondagsbesteding. Dat Jonathan dwars ligt en weigert om “in de waarheid” (zoals de JG onderling hun religie noemen) te leven, is niet vreemd, maar het betekent wel dat hij uitgesloten wordt. Daar is geen houden aan. De organisatie moet nu eenmaal “zuiver” blijven, volgens het wachttorengenootschap (WTG). De Here Jezus Christus legt niemand de wet op, maar het WTG heeft er kennelijk geen problemen mee om dit wel te doen. In de praktijk stelt men zich daarmee boven God.

Ernstige schade van uitsluiting

De Jehovah’s Getuigen, maar ook zijn ouders, die nu eenmaal geen zondaar in hun midden kunnen dulden, gaan hem heel anders benaderen en behandelen. Zo’n behandeling gun je niemand en het leidt uiteindelijk tot niets. Het enige wat er door bereikt wordt is dat heel veel mensen ernstig schade ondervinden van uitsluiting van Jehovah’s Getuigen.

We werden getipt dat deze film te downloaden is. Dat is fijn, want deze video brengt het ridicule “kerkrecht” van de Jehovah Getuigen goed in beeld.

Hierbij de link:

Film: Uitgesloten

TV-film Uitgesloten

2 Reacties

  1. Wachttorenkijker 22/04/2017
  2. Ginah 22/04/2017

Geef een reactie

Translate »