Wees Moedig Congres 2018 Jehovah’s Getuigen

Wees Moedig Congres 2018 Jehovah’s Getuigen. Ook dit jaar – zomer 2018 – kunnen de bezoekers van het Wees Moedig congres van Jehovah’s Getuigen (JG) weer al hun aandacht richten op de boodschap van het wachttorengenootschap (WTG). De talrijke video’s zijn bedoeld om de volgelingen niet alleen via het gehoor, maar ook via de ogen zo te beïnvloeden dat jong en oud ook werkelijk denkt dat wat geleerd wordt allemaal van God afkomstig is. Ter geruststelling: dat is het uiteraard totaal niet! Maar dat weten de Jehovah’s Getuigen die wereldwijd de congressen bezoeken (nog) niet.

Video kijken op het congres in de congreshal in Swifterbant

Jehovah’s Getuigen in Nederland kunnen de sterk sturende video’s kijken op het congres in congreshal in Swifterbant. In voorgaande jaren kon publiek, dat wellicht belangstelling voor de leringen van de Jehovah’s Getuigen had, terecht in de grote steden. Het Utrechtse Jaarbeurs was tientallen jaren een plaats waar men terecht kon. De reclamewaarde van het in verschillende plaatsen congressen organiseren werd toen graag benut door de organisatie van Jehovah’s Getuigen. Waarschijnlijk vanwege kostenbesparingen kan men nu dus alleen in de polder terecht. Uitnodigend voor “spontaan geïnteresseerden” kan dit toch echt niet zijn.

Alle JG moeten (inderdaad móeten) daar in de zomer naar toe om in drie dagen tijd de boel weer op te peppen. Drie dagen waarin men zich afzet tegen de “boze buitenwereld”, onder aanvoering van wat men noemt “valse religie”. Uren en uren om te laten zien dat de leden echt wel gehoorzaam moeten zijn aan het wachttorengenootschap. Dus drie dagen om te laten zien dat alles wat ook maar enigszins afwijkt van wat het WTG zegt, van satan de duivel afkomstig is. Omdat het zo moeilijk is neemt men drie dagen om de willozen te overtuigen dat ze moedig moeten zijn in het komende jaar. Van enige bijbelstudie is geen sprake. Van hemeltergende indoctrinatie helaas wel.

Video’s besproken door Lloyd Evans

Net als in 2017 en 2016 heeft ex Jehovah’s Getuige Lloyd Evans veel werk verzet in het laten zien en becommentariëren van de video’s. Neem de tijd om zijn (Engelstalige) producties te bekijken. Het is zeker de moeite waard.

Vrijdag “Be Courageous”! Convention of Jehovah’s Witnesses – Friday (rebuttal)

Onder titel “Be Courageous”! Convention of Jehovah’s Witnesses – Friday (rebuttal) start Lloyd Evans met het bespreken van de vrijdag, de eerste congresdag van het Jehovah’s Getuigen congres 2018. Deze video duurt 2 uur en 13 minuten.

Zaterdag “Be Courageous”! Convention of Jehovah’s Witnesses – Saturday (rebuttal)

De zaterdag van het Wees Moedig congres van Jehovah’s Getuigen bespreekt Lloyd Evans in de video (2 uur en 22 min.) “Be Courageous”! Convention of Jehovah’s Witnesses – Saturday (rebuttal)

De Nederlandse Jehovah Getuige Fabio Garrido laat in deze video ook zien hoe moedig hij is, in de ogen van het wachttorengenootschap. Hij moet laten zien dat andere Jehovah’s Getuigen jongeren moedig moeten zijn op school. Hem zelf persoonlijk vragen stellen over zijn lidmaatschap bij de organisatie van Jehovah’s Getuigen, is online niet mogelijk, zo ver ik weet. Ik hem hem nog niet kunnen vinden op social media. Ook hij wordt – zo te zien – zorgvuldig weggehouden van vragen en commentaar. Maar of dat nou zou “wees moedig” is…

Misleiding van congresbezoekers

De Nederlandse Jehovah Getuige Elise Kervel (op 1.45:35) heb ik evenmin gevonden op het internet. Je kunt haar dus niet zelf om een reactie vragen. Helaas want het “verhaal” waar zij in zit zal geen enkele schoolgaande Jehovah Getuige herkennen. Het wordt gepresenteerd alsof het echt gebeurd is, maar dit soort ervaringen komen in de praktijk echt niet voor. Dit is misleiding van de congresbezoekers, maar die zullen dit hopelijk toch zelf wel in de gaten hebben. De gewone Jehovah Getuige congresbezoeker zal hierdoor niet aangemoedigd worden. Het zal hem of haar veeleer het idee geven of versterken dat hij of zij geen goede JG is omdat dit soort ervaringen niet worden meegemaakt.

Zondag “Be Courageous”! Convention of Jehovah’s Witnesses – Sunday (rebuttal)

De zondag van het Wees Moedig congres van Jehovah’s Getuigen is op 23 juli 2018 door Lloyd Evans behandeld in de video (2 uur en 53 minuten) “Be Courageous”! Convention of Jehovah’s Witnesses – Sunday (rebuttal). Deze is ook te vinden op zijn youtube-kanaal “John Cedars”. De video begint met muziek en beelden die moeten wijzen op de opstandingsleer van de Jehovah’s Getuigen. Helaas voor zovelen die daarop vertrouwen is de WTG-leer van de zielenslaap en die van de opstanding, niet te vinden in de Bijbel. Het wordt uiteraard wel verteld dat die leringen uit de Bijbel komen, maar enig onderzoek maakt al snel duidelijk dat dit niet het geval is.

Armagaddon op het Wees Moedig congres Jehovah’s Getuigen

Uiteraard komt Armageddon, de wereldwijde ondergang van valse religie, politiek, ja alles, behalve voor de leden van de organisatie van Jehovah’s Getuigen, ook ruim aan de orde op de zondag van het congres.


Wees Moedig Congres 2018 Jehovah’s Getuigen

Wees Moedig Congres 2018 Jehovah’s Getuigen

4 Reacties

  1. Dirk Meijer 04/05/2019
  2. Wachttorenkijker 28/08/2018
  3. Saar 26/08/2018
  4. Saar 25/08/2018

Geef een reactie

Translate »