Jehovah’s Getuigen Nieuws – 7

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 7


Jehovah’s Getuigen en Armageddon in 2034

Ik zag dat in Google een zoekterm van iemand naar deze website leidde, maar dat het antwoord daar niet echt op staat. Het gaat om deze zoekopdracht: “Wanneer vind het einde der tijden nu plaats volgens jehova getuigen?” Dat had ook kunnen zijn: “Wanneer zal Armaggedon zijn, volgens jehova getuigen?

Een klip en klaar antwoord is daar niet op te geven, want het wachttorengenootschap (WTG) heeft in ieder geval van haar eerdere foute voorspellingen over 1914, “het geslacht” en 1975, en nog veel meer data, geleerd en geeft nu niet meer zo concreet een jaar voor Armageddon aan. Het risico op verdere ontmaskering als “valse profeet” is daarvoor te groot. Tegenwoordig is zo’n voorspelling direct bekend en gedeeld via internet. Toch laat men zo af en toe wat hints los over wanneer Armageddon zou moeten komen. Dat moet ook wel, anders is het niets anders dan het vele tientallen jaren herhaalde “de tijd dringt; het komt steeds dichter bij” en dat is niet voor iedereen een bevredigende boodschap.

Volgens het artikel “Beweren Jehovah’s Getuigen dat Armageddon in 2034 komt?” wijst het WTG voorzichtig naar de “120 jaar van Noach”. Vanaf 1914 (dat niet klopt overigens…) kom je dan in 2034 uit. Dat komt het WTG wel aardig uit. Het is niet té ver weg, maar ook niet te dichtbij. Ze kunnen nog een tijdje voort als dit zou kloppen.

Nogmaals: het wordt niet openlijk geleerd, maar het idee is wel degelijk onder aandacht van de Jehovah’s Getuigen gebracht.

Zie ook dit artikel op deze website.


Jehovah’s Getuigen Nieuws – 7

Geef een reactie

Translate »