Jehovah’s Getuigen Nieuws – 24

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 24


Jehovah Getuige in Rusland veroordeeld tot zes jaar gevangenis

Rusland heeft de organisatie van Jehovah’s Getuigen (JG) tot een verboden organisatie verklaard. Als gevolg daarvan werd in Orjol (Zuidwest Rusland) kort geleden een Jehovah Getuige tot zes jaar gevangenis veroordeeld. In 2017 werd hij tijdens een vergadering opgepakt. Zie het bericht op NOS.nl. Ruim 20 leden zullen later nog voor de rechter moeten verschijnen en voor ongeveer 100 JG dreigt ook een aanklacht en gang naar de rechtbank.

Een verbod op de organisatie en gevangenschap of onderdrukking van Jehovah’s Getuigen is niet de weg die bewandeld zou moeten worden, ons inziens. De vrijheid om zelf iets wel of niet te doen of wel of niet te geloven is een groot goed. Zelfs in het geval van de organisatie van Jehovah’s Getuigen, die wel degelijk slachtoffers maakt en absolute onwaarheid verkondigt. Dan nog is het verbieden van het wachttorengenootschap en haar activiteiten niet aan de orde. Krachtig waarschuwen voor de leringen en praktijken van de organisatie is wel op z’n plaats. Meer is niet aan ons om te doen.

Justitie Rusland: organisatie zaait haat, verwoest gezinnen en bedreigt levens

Overheden kunnen daar anders over denken en dat is dus wat er in Rusland gebeurt. Welke ware redenen er achter zitten, is voor ons niet na te gaan. Wij moeten het doen met het officiële statement van de Russische justitie op basis van de in 2017 aangenomen wet op het verbod van Jehovah’s Getuigen in Rusland. Justitie vindt dat de organisatie van Jehovah’s Getuigen, onder aanvoering van het wachttorengenootschap, haat zaait, gezinnen verwoest en levens bedreigt. Dat klink heftig en dat is het ook.

Maar… justitie in Rusland heeft daarmee wel degelijk een punt. Het is geen onzin wat men stelt. Daarvoor is inmiddels teveel bekend geworden. Nogmaals, het zou niet moeten leiden tot een verbod en repressie, maar tot meer informatie en hulp bij het loskomen uit deze organisatie en bij het voorkomen dat er leden bijkomen. Niet gedwongen, maar in vrijheid.


Jehovah’s Getuigen Nieuws – 24

Geef een reactie

Translate »