Jehovah’s Getuigen Nieuws – 6

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 6


2016 Congressen Jehovah’s Getuigen

Op internet is veel te doen over de congressen van Jehovah’s Getuigen in 2016. Vooral omdat de regels rondom het mijden van uitgesloten, zichzelf terug getrokken en – nu ook – inactieve Jehova Getuigen die verkeerde dingen doen, aangescherpt worden. Op de website van jwsurvey.org staat daarover nu dit artikel. Daaruit blijkt dat een inactieve Jehova Getuigen, die onopvallend gestopt is, en die “ernstige zonden” begaat of heeft begaan, dient te worden gemeden (ook niet groeten) door andere Jehova Getuigen. Dit kan zonder comité-zaak.

Voor de duidelijkheid is er een “lijstje”, zodat een ieder weet wat voor het WTG voldoende is om een ban uit te spreken over inactieven. Uiteraard staan daar “kritiek op het besturend lichaam” en “niet accepteren van wat het WTG leert” ook op. Dit alles moet in het symposium “Loyaal zijn aan Jehovah’s oordelen” duidelijk gemaakt gaan worden aan de bezoekers van het congres.

Dit is geen goed nieuws voor al die ex Jehova Getuigen die dachten “onzichtbaar” en stilletjes te kunnen verdwijnen uit de organisatie, zonder de ellendige consequenties die er bij uitsluiting of terugtrekking zijn.

Er wordt flink gelekt vanuit de organisatie. Daardoor staan de video’s en lezingen nu al online. De Jehova Getuige die het Engels machtig is, hoeft niet meer naar het congres in Nederland.


Jehovah’s Getuigen Nieuws – 6

Geef een reactie

Translate »