Jehovah’s Getuigen Nieuws – 25

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 25


Organisatie Jehovah’s Getuigen in Zweden voortaan naar filmkeuring?

De organisatie van Jehovah’s Getuigen in Zweden had de afgelopen zomer toestemming moeten vragen aan de Staats Mediaraad van Zweden om hun films te vertonen tijdens hun congressen. Vooral omdat deze zwaar manipulatieve films aan jonge kinderen worden vertoond. Daar houden ze in Zweden niet zo van, en terecht! De “Grote Verdrukking- en Armageddon-video’s” van het wachttorengenootschap hebben vaak al een zichtbare negatieve invloed op volwassenen, laat staan op jonge kinderen.

Aangeklaagd en veroordeeld

In Zweden werd een man, die de organisatie van Jehovah’s Getuigen vertegenwoordigt, aangeklaagd voor overtreding van de wet inzake leeftijdsgrenzen voor films die publiekelijk worden vertoond. Daarvoor is hij ook veroordeeld. De opgelegde boete bedraagt ruim € 4.000,00. Deze boete zal toch wel betaald worden door het wachttorengenootschap? Want daar komen de films en het organiseren van congressen vandaan. Overigens vreemd dat men hiervoor bij een persoon uitkomt en niet bij de organisatie zelf.

De vertegenwoordiger van Jehovah’s Getuigen beweert dat een veroordeling zijn vrijheid van meningsuiting en godsdienst zou schenden. Het zou discriminatie zijn op grond van religieuze overtuigingen. Over de schadelijkheid van de vertoonde beelden voor jonge kinderen (en ook volwassenen) heeft hij zich niet uitgesproken. De organisatie van Jehovah’s Getuigen en de Jehova-getuigen zelf weten zich altijd uitstekend in de slachtofferrol te manoeuvreren, zodat dat de aandacht voor de werkelijke slachtoffers verdwijnt. Dat bewijzen ze ook in dit geval. Zie bericht op website Metro.se

Filmkeuring voor congressen Jehovah’s Getuigen 2019?

De vraag is of de Jehovah’s Getuigen in Zweden voor hun congres in 2019 hun films zullen voorzien van een leeftijdskeurmerk? Gaan ze die video’s van tevoren indienen bij de Zweedse Staats Mediaraad? En hoe zit het op dat gebied in andere landen, te beginnen met Nederland? Het zomerse Internationale Congres van Jehovah’s Getuigen 2019 in de Jaarbeurshallen in Utrecht is niet ver weg meer. Dat wordt nog snel even langs de “Kijkwijzer”


Jehovah’s Getuigen Nieuws – 25

Geef een reactie

Translate »