Jehovah’s Getuigen Nieuws – 17

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 17


+ 30.000 doden door beleid bloedtransfusie weigeren

Als er in de komende weken ergens op de wereld meer dan 30.000 mensen dood zouden gaan door specifiek toedoen van andere mensen, zou dat natuurlijk via alle media op de wereld constant in het nieuws zijn. Terecht, want zo’n groot aantal slachtoffers is niets anders dan een catastrofe. Een wereldramp van ongekende proporties.

Vanaf 1961 tot nu

De ruim 30.000 dodelijke slachtoffers van het rigide bloedbeleid van de organisatie van Jehovah’s Getuigen (JG), oftewel het wachttorengenootschap (WTG) zijn echter verspreid over meer dan 55 jaar en daarmee is het geen groot wereldnieuws meer. Het grote leed blijft dan voor velen verborgen. Zo gaan die dingen…

Het genoemde aantal komt van de website “Advocates for Jehova’s Witness reform on blood“. In dat artikel komt men tot een berekend aantal, want het WTG publiceert daarover geen cijfers, terwijl men zo’n beetje alles registreert wat maar te registreren is. Of men ook deze lugubere cijfers bijhoudt, is dus niet bekend; het zou kunnen.

600 slachtoffers per jaar beleid bloedtransfusie Jehovah’s Getuigen

Omgerekend gaat het om zo’n 600 dodelijke slachtoffers van het geen-bloedtransfusie-beleid van het wachttorengenootschap per jaar! Dat aantal, en de onvoorstelbare hoeveelheid leed dat daardoor veroorzaakt is, was helemaal niet nodig geweest als het WTG het onderwerp begrepen had en in ieder geval hun zienswijze niet dwingend opgelegd had aan haar volgelingen.

Men zegt overigens wel dat het een eigen keuze is van de individuele Jehova Getuige die bloed weigert, maar insiders weten dat dit toch wel anders ligt. De geïndoctrineerde JG heeft in de praktijk maar weinig kans om een bloedtransfusie te accepteren.

Pas op voor de organisatie van Jehovah’s Getuigen!

Op deze website staat het nodige materiaal over het onderwerp “bloed”. Daarop wordt o.a. gereageerd door Susan Green. Hierbij de door mij vertaalde versie van haar commentaar:

Mijn moeder, een Jehovah’s Getuige, is gestorven omdat ze geen bloedtransfusie kreeg op 11 mei 2004. Ik was bij haar toen ze stierf, mijn vader was een ouderling. Ik had de organisatie in 1990 verlaten en werd niet alleen gemeden maar ook onterft, omdat ik niet terugkeerde. Mij werd verteld dat ze in de koninkrijkszaal nooit gezegd hebben dat mijn moeder moest sterven omdat ze geen bloedtransfusie kreeg. De dokter vroeg me om met mijn vader te praten, maar je weet hoe dat gaat. Ik zat met haar op haar ziekenhuisbed en voelde mij hopeloos, terwijl de ouderlingen de kamer als aasgieren vulden, om er voor te zorgen dat mijn vader niet zou toegeven. Ik mocht zelfs niet in de ontvangstrij bij haar begrafenis zijn, omdat ik geen JG meer was. Zo’n onnodig verlies. Ik zeg dat ze mijn moeder vermoord hebben. De slechtste dag van mijn leven en ik heb veel verliezen gehad.

Bestudeer dat alstublieft goed en vorm zelf een eigen mening over dit onderwerp. Geef het wachttorengenootschap geen zeggenschap over uw leven, noch over uw dood. Er zijn al veel te veel slachtoffers gemaakt en dat gaat maar door. Pas op voor de organisatie van Jehovah’s Getuigen!


Jehovah’s Getuigen Nieuws – 17

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 17

Een reactie

Geef een reactie

Translate »