Jehovah’s Getuigen Nieuws – 12

Jehovah’s Getuigen Nieuws – 12


Congreshal Jehovah’s Getuigen Bennekom wordt verkocht

De organisatie van Jehovah’s Getuigen in Nederland gaat volgens dit bericht de lang gebruikte congreshal in Bennekom verkopen. Men heeft iets nieuws gebouwd in Swifterbant.

Ik zelf heb de kringhal in Bennekom heel wat keren bezocht en heb ik er ook gratis arbeid mogen verrichten bij de verbouwingen die er geweest zijn. Net zoals zoveel Jehova Getuigen (JG) en ex getuigen van Jehovah. Naast fysieke arbeid is er ook veel bijgedragen aan geld en goederen door de leden. De vraag is dan of zij gaan delen in opbrengt van de verkoop, al zou dat alleen maar zijn door het geld te verdelen binnen de groepen in Nederland. Ik snap ook wel dat ex-JG compenseren niet te doen is. De JG hebben ondertussen weer scheutig bijgedragen aan de nieuwbouw in Swifterbant en een tijdje geen of duidelijk minder geld storten in de organisatie zou dan toch wel heel welkom zijn.

Kringhal Jehovah’s Getuigen Bennekom

Dus de vraag is: Waar gaat dat geld van de verkoop van de kringhal in Bennekom naar toe? Reageren mag. Ik denk zelf niet dat het naar de leden teruggaat, als compensatie voor de “vrijwillige” bijdragen, zowel financieel, als in goederen en in arbeid. Officieel is de hal namelijk van het Amerikaanse hoofdkantoor van de organisatie van Jehovah’s Getuigen. Bij verkoop gaat daar het geld naar toe. Een beter systeem kun je je als bedrijf (want dat is de organisatie) niet wensen. De medewerkers betalen alles rondom het vastgoed, ook het jarenlange gebruik en onderhoud, en als het verkocht wordt, krijgt het bedrijf de opbrengst overgemaakt.


Jehovah’s Getuigen Nieuws – 12

Geef een reactie

Translate »