Het kan in 10 minuten…

Het kan in 10 minuten… Op platform Reddit las ik dit bericht van inmiddels ex Jehovah’s Getuigen. Na het zien van slechts 10 minuten video wisten deze pioniers eigenlijk al dat hen jarenlang onzin verkocht was door het wachttorengenootschap. Hierbij de vertaalde versie (de dikgedrukte kopregels zijn toegevoegd) van zijn post op Reddit-exjw.

Het duurde 10 minuten om mijn geloof te ontmantelen

Ik ben zo dankbaar dat ik deze gemeenschap van ware onvoorwaardelijke liefde en steun heb gevonden. Mijn verhaal in een notendop…

Ouderlingenboek “Weidt de kudde Gods”

Mijn man en ik zijn “wakker” sinds februari van dit jaar. We waren “pijlers” in onze gemeente. Mijn man werd begin februari van dit jaar aangesteld als ouderling en hij trad 4 weken later in maart af nadat hij het ouderlingenboek “Weidt de kudde Gods” had gelezen.

Rond dezelfde tijd stuitte ik eind februari van dit jaar op de Lloyd Evans-video “10 dingen die Jehovah’s getuigen niet weten over hun religie” en woonde mijn laatste vergadering bij op 1 maart (één week later 😆 ).

Eén video genoeg om geloofssysteem af te breken

Er was letterlijk precies die ene video voor nodig om een ​​geloofssysteem af te breken dat me jaren kostte om op te bouwen.

Blijkbaar dien ik nog steeds als gewone pionier, want ik heb onlangs een e-mail ontvangen waarin ik werd uitgenodigd voor wat mijn derde pioniersschool zou worden (ook al zijn we sinds maart niet meer actief). We vervaagden (“faden”, langzaam verdwijnen uit de organisatie; red.) niet. We stapten er direct uit toen we erachter kwamen dat wat ons ons hele leven is geleerd, slechts een hoop onzin (“bullshit”) was.

Morele verplichting te vertrekken

We konden niet langzaam weggaan. We hadden het gevoel dat we een morele verplichting hadden om te vertrekken, ondanks de gevolgen van het verliezen van familie en vrienden.

Ik had enige voldoening te weten dat ons abrupte vertrek de cognitieve dissonantie van veel mensen in de war geschopt heeft. Blijf sterk allemaal!

——-

Het kan snel gaan, is ook onze ervaring

Onze ervaring in al die jaren is dat het “wakker worden” t.o.v. de leringen en daden van het wachttorengenootschap inderdaad heel snel kan gaan. Zeker als er al langere tijd enige twijfel latent aanwezig is. Het heeft alles te maken met het wel of niet openstellen voor andere informatie dan door het wachttorengenootschap voorzien.

Wie eerlijk wil weten hoe het zit, wie oprecht de Waarheid wil weten, welke consequenties daaraan ook verbonden mogen zijn, ziet heel snel in dat hij of zij bedrogen is door de religie die Jehovah’s Getuigen heet. Negeer vooral niet de twijfel die je hebt.

“Onderzoeker der dingen”

Een eerlijk “onderzoeker der dingen” ziet snel dat de claim “Gods exclusieve organisatie op aarde” totaal onterecht is. Wie denkt dat in ieder geval de leerstellingen, de bangmakerij omtrent Armageddon, de belonings-paradijs-beloften of “opdrachten” omtrent prediking en avondmaal goed zijn, nodigen wij van harte uit om deze goed te onderzoeken. Op deze website staan tal van onderwerpen.

Vragen? Stel ze alstublieft. We beantwoorden ze graag.


Het kan in 10 minuten…

10 minuten

Geef een reactie

Translate »