Jehovah’s Getuigen in Australië

Jehovah’s Getuigen in Australië. De organisatie van Jehovah’s Getuigen, geleid door het wachttorengenootschap (WTG) in de Verenigde Staten, is niet van plan om ook maar enige genoegdoening te bieden aan slachtoffers van seksueel misbruik binnen de organisatie. Uit alle macht probeert het selecte groepje, dat zich “besturend lichaam” noemt, te vermijden dat excuses uitgesproken moeten worden en dat er financiële compensatie moet worden uitbetaald aan de talrijke slachtoffers. Zo heeft de Australian Research Council (ARC) al eerder 1006 gevallen van seksueel misbruik benoemd.

Vrijwillig nationaal verhaalssysteem Australië

In Australië is de organisatie verzocht, net als andere religieuze organisaties, vrijwillig deel te nemen aan het “Nationaal Verhaalssysteem” (National Redress Scheme), dat in het leven is geroepen om erkenning en compensatie van het misbruik zonder de gang naar de rechter mogelijk te maken. Maak het de erkende slachtoffers niet nog zwaarder dan strikt nodig is, is de gedachte. Van de grote religieuze organisaties, heeft het wachttorengenootschap dit als enige geweigerd. Ze geven aan dat ze het zelf wel gaan oplossen, als individuele JG-slachtoffers zich melden.

Dat betekent dus in de praktijk níet oplossen en al helemaal niet met een financiële vergoeding voor het leed dat de slachtoffers aangedaan is. Een ieder die bekend is met de handel en wandel van de organisatie van Jehovah’s getuigen weet dit. Mededogen en medeleven blijft onder leiding van het WTG beperkt tot “mooie woorden voor de bühne”. Dit is de zoveelste schoffering van de maatschappij, waarvan het WTG wel zoveel mogelijk profiteert, maar zich niet aan wil onderwerpen als dit hen niet goed uitkomt.

Geld uit Australië wegsluizen naar de Verenigde Staten

Jehovah’s Getuigen in Australië doen er werkelijk alles aan te voorkomen dat er sorry gezegd moet worden en vooral dat er betaald moet worden. Het wegsluizen van alle inkomsten die er in een land gegenereerd worden, hoort daarbij. Zie het overzicht (klikken om te vergroten) over 2017 en 2018. Geld dat vooral opgebracht wordt door de leden, de Jehovah’s Getuigen.

Maar het bijkantoor van het wachttorengenootschap in Australië claimt dat er binnen de organisatie geen geld is om te compenseren… Er zou “onder de streep” niks overblijven om ook maar iets aan financiële compensatie te kunnen doen. Dat is uiteraard een grove falsificatie van de werkelijkheid. Bewust liegen, kun je het ook gewoon noemen. Valsheid in geschriften, verdoezelen van de werkelijkheid. Noem maar op. Een zielige vertoning en dat voor een groep die claimt (onterecht uiteraard) rechtstreeks door God Zelf aangesteld te zijn om Hem op aarde te vertegenwoordigen.

Voorlopig is de organisatie van Jehovah’s Getuigen wereldwijd nog stinkend rijk door alleen al de verkoop van al dat vastgoed in de afgelopen jaren. Er is meer dan genoeg, maar het wordt steeds snel verplaatst naar het hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Zo probeert men onder hun verantwoordelijkheden uit te komen…

Minister-president Scott Morrison

Jehovah's Getuigen in AustraliëIn de onderstaande Australische tv-reportage is te zien dat de minister-president van Australië, Scott Morrison, een dringende en directe oproep doet aan de organisatie van Jehovah’s Getuigen “to do the decent thing”. Het laat hem duidelijk niet onberoerd. Deze oproep om fatsoenlijk te handelen richting degenen die geleden hebben onder seksueel misbruik en het daarna zorgvuldig “onder het tapijt vegen” door de leidinggevenden in de organisatie, is in ieder geval niet gehonoreerd. Zelfs dit is niet voldoende om het WTG het goede – het eerbare – te laten doen.

Als ze de volgende keer weer aan de deur kloppen…

De presentatrice van het item op de Australische televisie zegt aan het einde van de reportage: “Als ze de volgende keer weer aan de deur kloppen, bedenk dan dat de wreedheid van dit alles je de adem beneemt”.


Full Video The Project on Sunday in Australia Jehovahs Witness from exjw


Jehovah’s Getuigen in Australië

Jehovah’s Getuigen in Australië

Geef een reactie

Translate »